Klass 8

Välkommen till klass 8

Länk till enkät ht17

 

—————————————–

Korta rapporter från lägerskola i Kebne-Tarfala

Onsdag 30 augusti 2017 kl 20.00

Hej! Lite strul med att skriva rapporten på mobilen gör att den bli lite kortare idag. Åter igen en fantastisk fin morgon, mulet men relativt högt i tal under dagen och lite regn på e.m. Turen upp till Tarfala gick riktigt bra och besöket på forskningsstationen var både trevligt och lärorikt. Halva gänget gick vidare upp till isfallsgkaciären och de andra började gå ned till lägret. En lång dag imorgon och lite slitna kroppar behöver återhämtning. Totalt kommer gruppen att ha gått ca 60 km på 4 dagar. Inte dåligt för 13-14 åringar! Väl värda att bli lite bortskämda imorgon när de kommer hem…

 

Nu har alla bastat, ätit middag och stämningen är god. Är ett riktigt roligt gäng att vars ute med. Imorgon är det uppstigning 06.00. Vi räknar med att vara åter i Nikkaluokta vid 15 tiden. Se några bilder från dagen nedan.

Påväg in i Tarfaladalen

Vid forskningsstationen

Vid isfallsglaciären

Tarfala

Tisdag 29 augusti 2017 kl 19.45

Dagen började med sovmorgon till kl 09.00 och en härlig morgonsol. Efter frukost gav vi oss iväg på en liten dagstur ned i dalen för att se på mäktiga flyttblock och jättegrytor i jokken. Vädret var växlande med mestadels lätt regn och lite vind. Väl framme i lägret sprack molnen upp igen och vi har haft en jättefin e.m och kväll. Efter middag vid tälten var det dags för bastu och mys på fjällstationen. Strax ska vi gå tillbaka till tälten och ladda för Tarfala imorgon. Uppstigning 06.30, vi hoppas nu att det klara vädret håller i sig så att vi får se glaciärer och toppar i all sin prakt. Rapport om det imorgon.

Morgon i lägret

Elsas bro

Middagsdags

Måndag 28 augusti 2017 kl 19.45

Baslägret är nu etablerat vid Tarfalajokken ca 1,5 km från Kebne fjällstation. Alla har ätit middag och stämningen är  bra. Krafterna börjar så smått att återvända efter 17 relativt tuffa km. Eleverna har gjort det riktigt bra på alla sätt under dagen, riktigt roligt att se och gruppen har kunnat hålla ihop bra under vandringen. Dagen har bjudit på soligt och fint väder. På seneftermiddagen har moln drivit in men än så länge ingen nederbörd.

Imorgon kommer vi att ta det ganska lugnt för att möjliggöra bra återhämtning. Någon lättare aktivitet blir det, lite styrt av vädret. På e.m/kvällen kommer vi att besöka fjällstationen. Mer om det imorgon.

På väg mot Kebne

 

Korta rapporter från lägerskola i Abiskofjällen

Torsdag 20/4 Kl. 18.35
Allt väl med gruppen som har haft en förmiddag med mulet väder och lätt snöfall. På efter middagen kom solen fram och man fick riktigt fint väder. Under dagen har man tränat med vindsäckar, haft lavinkunskap, fiskat och lekt lekar.
Pojkarna bastat och middagen är äten och nu är det flickornas tur att basta.
Imorgon bär det iväg till Abisko och tåget hem till Kiruna.

Onsdag 19/4 kl.17,30
Allt väl med gruppen som kommit fram till Abiskojaurestugorna efter en bitvis utmanande och lärorik skidåkning nedför Nuolja till dalgången.
Lite sol, lite vind och ibland vindstilla – växlande väder med andra ord.
Just nu ska pojkarna basta och därefter blir det mys i stugorna. Imorgon blir det dagstur i området med bland annat möjlighet att fiska.

 

—————————————————————————————————–

Korta rapporter från lägerskola i Kårsavagge hösten 2016

Onsdag 7/9. Kl 18.00
Allt väl på fjället. De vaknade till uppehållsväder och gick till vattenfallet efter frukosten. Väderprognosen varnade för hårt vind så de packade ihop lägret och gick 5 km ner i skogen för att få skydd från vind. Lättare regn har avlösts av uppehåll.
Humöret är på topp och de har lekt lekar och ätit middag. Imorgon vandrar man de sista 5 km innan tågresan hem.

Tisdag 6/9. Kl. 15.30
Allt väl med gruppen som slagit läger efter en fin tur med regn som startade strax innan man var vid tältplatsen. Nu kurar alla i tälten och väntar på att det ska bli middagsdags. Alla mår bra!