Klass 8

Välkommen till klass 8

Lägerskola Katterjåkk Sverige – Björnfjell Norge

29/8 2019 Kl 16.20
Allt väl med gruppen som idag har vandrat 7,5 km i bra väder. Dem solar och badar i det fina men blåsiga vädret. Det kommer att blåsa under natten men vinden ska avta under tidig morgon. Däremot blir det nog en sista vandring mot tåg/buss i regn.

28/8 2019 Kl.19.30
Allt väl med klassen som idag har gjort en vandring på 10,5km i terräng utan stigar.
Om ni tittar på kartan med signaler kan ni se hur de har gått under dagen.
Vädret är toppen och man har badat och ätit.
Imorgon bryter man lägret och gör en vandring på ca 5km för att komma till nästa lägerplats för den sista natten före hemfärden på fredag.

27/8-19 Kl.20.30
Allt väl med klassen som nått målet för dagens vandring en bit in i Norge.
På Instagram finns bilder. Sök på Friluftsskolan Vargen.

Nyheten med spårning av klassens färd med en GPS-sändare fungerar.
Gå till länken nedan och följ deras vandring.
Bilden (klicka på den för större bild) nedan visar hur det ser ut ikväll. På nätet kan ni zooma in och mer i detalj se hur de rör sig. Var 20:e minut uppdateras deras rörelser.
På webben går det också att klicka på de blå ”prickarna” för att få upp mer info om när de passerade punkten. Många fler funktioner finns som kommer att göra lägerskolorna mer levande för er där hemma.

Lägerskola Abiskojaure 2-4 april 2019

Tisdag 2 april klockan 21.00
Allt väl. Gruppen är framme efter att ha åkt lift upp på Nuolja och därifrån i klabbföre tagit sig ner och fram till stugan. Det har varit varmt under dagen men då har det varit sämre skidföre.
Eleverna har ätit och bastat och i stugan är det i natt 70 personer som ska övernatta – rekord för säsongen. Imorgon blir det dagstur i området med träning med vindsäckar, karta och kompass. En lavinkurs kommer också att hållas.

——————————————————————————————–

Korta rapporter från lägerskola september 2018; Kårsavagge, Abiskofjällen

Onsdag 12/9 kl. 21.00

Vi har idag besökt vattenfallet i fint väder. Vi bytte lägerplats i eftermiddag till precis utanför nationalparken så vi får kortare väg imorgon, det behövs med detta gäng… Alla är vid gott mod och vi har haft roliga tävlingar nu innan tidig kväll. Hoppas ni har en fin resa! / Anna, Anna och Marie.

Tisdag 11 september kl.21.00
Allt väl med gruppen som sedan länge har slagit läger efter en riktigt fin vandring i vackert väder. Humöret är på topp men nu är det dags att krypa in i tälten och sovsäckarna.

Lägerskola maj 2018 i Vassijaure
(klicka på bilderna för större version)

Tisdag 8 maj
Idag vaknade vi till strålande solsken! Vi laddade med grötfrukost och gav oss iväg mot Kärkevagge. Det var ett positivt och starkt gäng som trampade på upp för fjällsluttningen. Sedan blev det lunch och tid för lek vid vår favoritklippa. Eftermiddagen bjöd på stjärtlapprace, övning med lavinsond, historisk vandring och kemi utomhus. Nu är det ett gäng hungriga vargungar som står i matkön i köket. Dagens middag blir pasta och skinksås. Det enda som är tråkigt med det här lägret är att det är för kort, hälsar vargungarna.

Måndag 7 maj
Kort rapport från lägret i Vassi. Vi kom fram till ett snöigt Vassijaure men inte alls så blåsigt som prognosen visade. Det var ett glatt gäng som efter intagen lunch begav sig upp på fjällsluttningen med skidorna på. Det blev en härlig tur där vi testade vindsäckarna och finslipade på skidtekniken upp- och nedförs. Nu har alla ätit,  bastun är varm och humöret är på topp.