Klass 9

Välkommen till klass 9

Länk till enkät trygghet och arbetsro

Slutenkät för årskurs 9

 

Rapporter och bilder från niornas resa till Spanien 12-21/9-18 finns på Instagram


Korta rapporter från lägerskola Pältsa/Treriksröset hösten 2018

Måndag 3 sept kl 21.00
Gruppen är sedan länge framme vid  Treriksröset efter en vandring i stundtals regn och blåst. Humöret är bra och foton är tagna på den berömda gränsen.
När det är mobiltäckning kan bilder komma att läggas ut på Instagram.
Länk till Instagram

Tisdag 4 sept kl. 17.35
Allt väl med gruppen som enligt plan är framme vid Gauppohyttan.
Vädret har varit mycket bra med sol och värme. Tälten är uppsatta och middagen är äten.
Nu blir det kvällsaktiviteter i en unik miljö. Om vädret så tillåter kommer man att försöka gå upp till Pältsatoppen imorgon före lunch.

Onsdag 5 sept 21.10
Allt väl med gruppen som på förmiddagen tog sig upp på Pältsatoppen. Det var dimma på morgonen men det klarnade upp och på toppen var det klart väder en stund.
Det fina vädret ger klara nätter med låga temperaturer. Just nu sitter man vid lägerelden och förbereder sig för att krypa in i tälten och sovsäckarna.
Imorgon blir det tidig uppstigning för vandring mot båtlämningen. Pältsafallet kommer att passeras under dagen.
Bilder finns på Instagram.

Torsdag 5 sept kl. 20.45
Allt väl med gruppen som  tagit sig hela vägen fram till bilarna redan idag.
De fick information om att det inte skulle vara någon båttrafik under fredagen så de tog sig till sjön idag och fick åka med båten idag istället. Natten har varit kall med frost på tälten men när de klev ut ur tälten möttes de av en klarblå himmel. Hela dagen har det varit  riktigt fint väder. Eleverna har varit enormt duktiga och starka under hela lägret, meddelar lärarna. Eftersom de kommer att starta hemfärden på morgonen beräknas de vara hemma vid 13 tiden. Mer exakt information kommer senare.
Inga Instagrambilder just nu pga att mobilnätet ligger nere i området.
 

 

 

 

 

——————————————————————————————————–

Korta rapporter från lägerskola Hunddalen – Abisko vårterminen 2018

Torsdag 26 april kl. 17.30
Gruppen har nu kommit fram till Abiskojaure efter en 24 km lång skidtur till målet. Dagen startade med lätt snöfall en kort stund för att sedan övergå till uppehåll och slutligen sol. Alla har gjort en mycket stark insats och har fått jobba extra mycket pga snöbrist på vissa ställen. 7 km före stugorna blev det också blött. Alla har tagit prövningarna med gott humör och i god stämning.Nu bastar killarna och tjejerna gör i ordning dagens middag. Efter middagen bastar tjejerna. De är helt ensamma i anläggningen och det uppfattas som rena lyxen efter trängseln i Hunddalshyttan. Imorgon blir det tidig uppstigning för att ha gott om tid att ta sig de 14 km till Abisko och det väntande tåget till Kiruna.

Onsdag 25 april kl. 19.00
Allt väl med gruppen som med gott humör kom fram till Unna Allakas vid 18-tiden. De har varit otroligt duktiga och hjälpsamma mot varandra under den 2,4 mil långa skidturen idag. Dagens väder har varit skiftande men vindstilla. Det var sol på morgonen och därefter lite snö och mulet. Just nu bastar tjejerna och pojkarna lagar mat och hugger ved. Imorgon bär det iväg mot Abiskojaure.

Tisdag 24 april kl. 19.05
Allt väl med gruppen som kommit fram till stugan Hunddalen vid 18-tiden.
Skidturen startade i lätt regn som snabbt gick över till mulet och vindstilla och nu slutligen så har solen kommit fram på kvällen. Stämningen är god och alla har gjort riktigt bra ifrån sig under första dagen. Stugorna i Hunddalen är små och det finns inte  många bäddar. 
Föret har varit bra och fast, inget genomslag trots att det varit varmt.

 

—————————————–

Korta rapporter från lägerskola i Kebne-Tarfala

Onsdag 30 augusti 2017 kl 20.00

Hej! Lite strul med att skriva rapporten på mobilen gör att den bli lite kortare idag. Åter igen en fantastisk fin morgon, mulet men relativt högt i tal under dagen och lite regn på e.m. Turen upp till Tarfala gick riktigt bra och besöket på forskningsstationen var både trevligt och lärorikt. Halva gänget gick vidare upp till isfallsgkaciären och de andra började gå ned till lägret. En lång dag imorgon och lite slitna kroppar behöver återhämtning. Totalt kommer gruppen att ha gått ca 60 km på 4 dagar. Inte dåligt för 13-14 åringar! Väl värda att bli lite bortskämda imorgon när de kommer hem…

 

Nu har alla bastat, ätit middag och stämningen är god. Är ett riktigt roligt gäng att vars ute med. Imorgon är det uppstigning 06.00. Vi räknar med att vara åter i Nikkaluokta vid 15 tiden. Se några bilder från dagen nedan.

Påväg in i Tarfaladalen

Vid forskningsstationen

Vid isfallsglaciären

Tarfala

Tisdag 29 augusti 2017 kl 19.45

Dagen började med sovmorgon till kl 09.00 och en härlig morgonsol. Efter frukost gav vi oss iväg på en liten dagstur ned i dalen för att se på mäktiga flyttblock och jättegrytor i jokken. Vädret var växlande med mestadels lätt regn och lite vind. Väl framme i lägret sprack molnen upp igen och vi har haft en jättefin e.m och kväll. Efter middag vid tälten var det dags för bastu och mys på fjällstationen. Strax ska vi gå tillbaka till tälten och ladda för Tarfala imorgon. Uppstigning 06.30, vi hoppas nu att det klara vädret håller i sig så att vi får se glaciärer och toppar i all sin prakt. Rapport om det imorgon.

Morgon i lägret

Elsas bro

Middagsdags

Måndag 28 augusti 2017 kl 19.45

Baslägret är nu etablerat vid Tarfalajokken ca 1,5 km från Kebne fjällstation. Alla har ätit middag och stämningen är  bra. Krafterna börjar så smått att återvända efter 17 relativt tuffa km. Eleverna har gjort det riktigt bra på alla sätt under dagen, riktigt roligt att se och gruppen har kunnat hålla ihop bra under vandringen. Dagen har bjudit på soligt och fint väder. På seneftermiddagen har moln drivit in men än så länge ingen nederbörd.

Imorgon kommer vi att ta det ganska lugnt för att möjliggöra bra återhämtning. Någon lättare aktivitet blir det, lite styrt av vädret. På e.m/kvällen kommer vi att besöka fjällstationen. Mer om det imorgon.

På väg mot Kebne

 

Korta rapporter från lägerskola i Abiskofjällen

Torsdag 20/4 Kl. 18.35
Allt väl med gruppen som har haft en förmiddag med mulet väder och lätt snöfall. På efter middagen kom solen fram och man fick riktigt fint väder. Under dagen har man tränat med vindsäckar, haft lavinkunskap, fiskat och lekt lekar.
Pojkarna bastat och middagen är äten och nu är det flickornas tur att basta.
Imorgon bär det iväg till Abisko och tåget hem till Kiruna.

Onsdag 19/4 kl.17,30
Allt väl med gruppen som kommit fram till Abiskojaurestugorna efter en bitvis utmanande och lärorik skidåkning nedför Nuolja till dalgången.
Lite sol, lite vind och ibland vindstilla – växlande väder med andra ord.
Just nu ska pojkarna basta och därefter blir det mys i stugorna. Imorgon blir det dagstur i området med bland annat möjlighet att fiska.

 

—————————————————————————————————–

Korta rapporter från lägerskola i Kårsavagge hösten 2016

Onsdag 7/9. Kl 18.00
Allt väl på fjället. De vaknade till uppehållsväder och gick till vattenfallet efter frukosten. Väderprognosen varnade för hårt vind så de packade ihop lägret och gick 5 km ner i skogen för att få skydd från vind. Lättare regn har avlösts av uppehåll.
Humöret är på topp och de har lekt lekar och ätit middag. Imorgon vandrar man de sista 5 km innan tågresan hem.

Tisdag 6/9. Kl. 15.30
Allt väl med gruppen som slagit läger efter en fin tur med regn som startade strax innan man var vid tältplatsen. Nu kurar alla i tälten och väntar på att det ska bli middagsdags. Alla mår bra!