Klass 9

 Välkommen till klass 9.

Länk till enkät

 

 

 

Lägerskola vid Treriksröset/Pältsa

5 sept 2019. Kl 18.00
Gruppen har nått fram till båtplatsen efter att ha haft regn och blåst hela tiden efter lunch. Vid framkomsten visade det sig att en båt utanför ordinarie turlista kunde ta dem med sig. En bra lösning!
I skrivandets stund åker de båt och kommer därefter att ta de två parkerade bilarna till Kiruna redan ikväll. De beräknas vara sent framme i Kiruna, tid meddelas av dem när de närmar sig Kiruna. Alla föräldrar ska vara informerade om denna ändring.

5 sept 2019. Kl 8.20
De besteg Pältsatoppen igår och hade en fin dag. I morse vaknade de till frost på backen men samtidigt klart väder. Regn (kan bli snö under natten…)  är på gång så de ändrar färdplanen. De går idag direkt mot båtplatsen – går ej mot Pältsastugan. Då är de på plats för avfärd med båten imorgon.

4 september 2019.
Det finns bilder från vandringen på Instagram. Sök på vargenkiruna eller friluftsskolanvargen. Allt väl med gruppen.

3 september 2019. Kl 19.30
Allt riktigt bra med gruppen. Inga fler har blivit magsjuka.
De har vandrat i strålande solsken och blå himmel. Framme vid lägret har de ätit och badat. Eftersom vädret är klart blir det nog en kallare natt i sovsäckarna. 
Imorgon kommer man om väder och vind tillåter det bestiga Pältsatoppen.

3 september 2019. Kl 08.45
Under natten drabbades en av pojkarna av magsjuka och de två andra i tältet kan förstås ha blivit smittade. Med anledning av det kommer de tre pojkarna idag återvända hem. De har en kort vandring till båten som för dem till Kilpisjärvi där föräldrar möter upp med bil och tar dem hem.
Förutom detta har klassen vaknat upp till en blå himmel och strålande solsken.

2 september 2019. Kl.18.45
Allt väl med gruppen som tidigt kommit fram till dagens etappmål.
Regnvädret medförde att de tog båten istället för att starta den första dagen i hällande regn. Tälten är uppe och man har krupit in i dem för att skydda sig  mot regnet.
Bättre väder är lovat till tisdagen. På Instagram finns den klassiska bilden från Treriksröset. Följ deras vandring på länken nedan. Var 30:e minut uppdateras deras läge på kartan.
https://eur-share.inreach.garmin.com/vargen

 

————————————————————————————————-

Korta rapporter från lägerskola hösten 2018
Katterat – Katterjaure – Katterjokk

30/8 kl. 17.15
Ett blött gäng har nått fram till lägerplatsen för natten vid Katterjaure.
Regnet har övergått till solglimtar och lätt vind.  Man har ätit och nu strövar man runt i närområdet, fiskar och några har badat (!).
Fortsättningen går enligt tidigare plan med vandring imorgon ner till Katterjokk för vidare transport med tåg hem till Kiruna.
De ska försöka lägga ut bilder på Instagram men täckningen är skakig där de befinner sig.

29/8 kl.17.00
Allt mycket väl med gruppen som ligger kvar vid järnvägsstationen Katterat en liten bit in i  Norge. Hård vind gör att man inte kommer att gå upp på fjället. Om så vädret tillåter går man upp mot Katterjaure för att övernatta i det området imorgon. Men vädrets makter kommer att bestämma vad som sker imorgon.
Om ni har Instagram kan ni söka rätt på friluftsskolanvargen. Där finns bilder.

 

——————————————————————————————-

Korta rapporter från lägerskola våren 2018
Abisko

Onsdag 11/4 21.55
Allt väl. Alla vid gott mod och glada.
Alla hade sovmorgon i morse och starten för den korta skidturen på 3 km gick först vid 10-tiden. Vid den lilla sjön pimplade man, hade övningar kring lavinsäkerhet, vindsäckar och kompassorientering. Ingen sol och ingen vind – ett skönt väder ändå. Just nu ligger alla i sängarna och det är tyst i stugan. Imorgon är det uppstigning 6.00 och avfärd från stugan vid klockan 8.00. Då har man gott om tid att ta sig till tåget för hemfärden.

Tisdag 10/4 kl.21.10
Allt väl med gruppen. Allt går enligt plan. Vädret har under eftermiddagen övergått från fint väder till snö och stundtals hård vind men nu är man sedan länge inne i stugvärmen. 

Korta rapporter från lägerskola Abiskofjällen september 2017

Onsdag 13/9

Dagstur till vattenfallet idag.
Lunch vid tälten innan vi packade ihop lägret och flyttade oss 4,5 km. Middag vid tälten och lite tankelekar. 6 km kvar ner till Abisko imorgon.

Tisdag 12 september 2017. Kl.18.50
I mycket bättre väder än vad prognoserna utlovat har klassen nått fram till Kårsavagge vid 15-tiden. Lite duggregn under dagen är den enda nederbörden. Nu är middagen äten och nu väntar lite lekar innan kvällsbrasan ska tändas. Sedan är det dags att krypa in i tälten. Efter morgondagens aktivitet i området kommer man att bryta lägret för att gå ner i skogen för att där få skydd för en kommande ökande vind. Man får också en kortare väg att vandra till tåget på torsdag.

Uppdatering kl. 19.50. Det kom en bild från lägret.
I bakgrunden till vänster skymtar tälten.
(Klicka på bilden för större version)

 

 


 

Korta rapporter från tidigare lägerskolor:

Vassijaure 9 – 11 maj 2017

Onsdag 10 maj
Hej från Vassi igen! Idag tog vi en tur upp mot Trollsjön i växlande väder. Det fantastiska  skidföret gjorde att vi kunde åka i princip rakt upp mot insteget på Vassitjåkka sedan höll vi höjd fram till en fin lunchklippa. Efter lunch fanns det tid till umgänge o stjärtlappsåkning. Innan vi åkte tillbaka nedför fjället valde några elever att gå lite längre in i Kärkevagge. På em har vi grävt bivack, tränat på lavinsök med sonder och gått historisk vandring. Nu är det middag sedan bastu och musikquiz. Alla elever och lärare mår toppen!  Hälsar Marie, Niklas och Christina

Imorgon blir det frukost, packning och städning innan tåget hem till Kiruna går kl 12.02.

Tisdag 9 maj

Morgonen började med lite tågstrul. Hela gruppen fick kliva av i Katterjokk  och tåget som skulle gå tillbaka till Vassijaure var inställt…

Men som de friluftsbarn de är, så tog de på sig skidutrustning, ryggsäck och begav sig ut på fjället..,. Niklas tog övrigt material med skolans minibuss.

Lärarna meddelar att eleverna har varit jätteduktiga under dagen. Vädret har varit fantastiskt och humören är på topp. Bättre start på lägret kan man inte önska! Alla är nu installerade i husen de ska bo i. Middag och annat trevligt står på schemat.
Imorgon ska gruppen ta sig in i Kärkevagge mot trollsjön. Rapport om detta kommer imorgon.