Lediga tjänster inför hösten 2017

Är du lärare och intresserad av friluftsliv?
Vill du arbeta på en liten fristående grundskola med korta beslutsvägar?
Inför kommande läsår har vi behov av två nya kollegor.

Tjänst nummer 1 Vikariat 100% för en lärare som är föräldraledig under läsåret 17/18.
Tjänst nummer 2 Tillsvidareanställning 100% med start 17/8 2017.
Ämneskombinationen svenska/SO är lämpligast för tjänsten.
Anställningen avser arbete huvudsakligen i årskurs 4-6.

Mer information och ansökan?
Ett första steg kan vara ett enkelt telefonsamtal som en första kontakt.
Det går också bra att direkt skicka ett personligt brev och CV över mail.
Formella handlingar och intyg kan vid behov kompletteras senare.

Rektor Sven Ylipää nås på 072-514 11 33
Mailadress: sven@friluftsskolan.se
Postadress: Friluftsskolan Vargen, Kaserngatan 20, 981 37 Kiruna

———————————————————————————————————

Om skolan
Friluftsskolan Vargen startade hösten 2004 med 48 elever i klass 4-6 och har sedan länge 132 elever i årskurserna 4-9 med 22 elever i varje klass. I grunden är vi är en helt vanlig skola med samma uppdrag som alla andra grundskolor i Sverige. Det som skiljer oss från andra skolor är att vi använder Kirunas närområde och fjällandskapet omkring oss för att visa våra elever de möjligheter som finns för ett rikt, aktivt och varierat friluftsliv. Att vara ute på äventyr tillsammans i naturen ser vi också som ett kraftfullt verktyg för att bygga relationer till elever och föräldrar.

Skolans friluftsprofil
Skolans friluftsprofil är ett mycket bra verktyg för att jobba med grundläggande förmågor som samarbeta, planera, kommunicera, analysera, ta ansvar osv. Man kan säga att våra lägerskolor är som stora grupparbeten som sker under verkliga förhållanden. Vi ser att eleverna och klasserna fungerar bättre tack vare de relationer som byggs upp under lägerskolorna. Arbetet vi lägger ner kring lägerskolorna har vi med andra ord igen under de vanliga skoldagarna. En annan viktig faktor kring friluftsprofilen är att vi lägger grunden för sunda vanor och en hälsosam och hållbar livsstil.
Den absolut största delen av ett läsår (oktober – februari) är vi en helt vanlig grundskola med lektioner från morgon till eftermiddag. Skolans arbete med friluftslivet har en progression som går från dagsturer i närområdet för de yngsta till de äldsta som är borta flera dagar med flera nätters övernattningar i tält eller stugor. Till detta ska läggas halvdagar med friluftsteknik under höst och vår för årskurs 4-6. Syftet med dem är att förbereda och träna de yngre eleverna för aktiviteterna under de kommande lägerskolorna. Du behöver inte vara en extremt erfaren friluftsmänniska för att arbeta hos oss. Däremot måste det finnas ett intresse och vilja att vara ute med elever. Erfarenhet och stöd finns alltid i arbetslagen och växer fram med åren hos oss.

Skolans organisation
Skolan har två arbetslag; årskurs 4-6 samt årskurs 7-9. Vi, precis som alla andra skolor i Sverige, måste organisera vår skola för att möta kraven på utbildade och legitimerade lärare i alla ämnen. Med undantag för musiklärarna är alla lärare som idag arbetar på skolan legitimerade. I dagsläget har vi ca 16 personer anställda hos oss.

Fristående skola?
Skolan är en fristående grundskola vilket betyder att den har en annan huvudman än kommunens grundskolor. I vårt fall är det ett aktiebolag, Vargen i Kiruna AB, som är ägare och huvudman för skolan. Bolagets styrelse består av Sven Ylipää, Agneta Lahti och Jörgen Lindmark som alla var med och startade skolan hösten 2004. Styrelsen har tillsatt en rektor (Sven Ylipää) som leder den dagliga pedagogiska verksamheten. Agneta och Jörgen arbetar som speciallärare respektive lärare i spanska och SO på skolan.

Vem söker vi?
Den korta beskrivningen är att vi söker en engagerad lärare som vill arbeta på en liten fristående grundskola med korta beslutsvägar. Du måste också ha ett intresse för friluftsliv och en vilja att stundtals vara ute med elever i skiftande väder. Du behöver inte vara en extrem friluftsmänniska för att börja arbeta hos oss. Vi jobbar i arbetslag och hjälper varandra samt delar gärna ned oss av våra erfarenheter från de 13 år skolan har varit igång.

Välkommen med din ansökan eller ett samtal över telefonen!

Nya kollegor höstterminen 2017! (informationen som pdf-fil för utskrift)

 

Publicerat i Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Lediga tjänster inför hösten 2017

Enkät till föräldrarna

Hej,
Så var det dags igen för er föräldrar att besvara vår enkät kring nöjdhet och trygghet på Friluftsskolan Vargen. 
Alla föräldrar har fått ett mail med lösenordet som krävs för att logga in och besvara enkäten.
Sista dag att svara är fredag 9/6 klockan 13.00.

Länk till enkäten
(
lösenord finns i tidigare skickat mail)

Publicerat i Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Enkät till föräldrarna